Kokos macarons

Dit kokos recept is een zeer lekkere variatie op het gewone macarons (bitterkoekjes) recept: vervang de gemalen amandelen met gemalen kokos en u hebt lekkere kokos macarons. Koekjes bakken hoeft niet moeilijk te zijn!

Voor de chocolade liefhebbers: laat de macarons afkoelen en dompel elke bodem even in gesmolten chocolade voor een feestelijke presentatie. Leg ze dan op een donker bord bestrooid met echt cacaopoeder en laat de chocolade afkoelen alvorens te presenteren.

Zijn je gebakken koekjes niet zo mooi als op de foto, laat je gasten dan weten dat dit duidelijk bewijst dat je ze zelf m- et veel liefde – gebakken hebt, en niet kant en klaar gekocht in de winkel!

Macarons zijn eigenlijk meringues met als extra ingredient gemalen amandelen. Voor gewone macarons vervang je in onderstaand recept de kokos met gemalen amandelen.

De bitterkoekjes naam wordt duidelijk wanneer u bittere amandelen gebruikt om macarons te bakken.

Kokos macarons ingrediënten

 • 135 gram gemalen kokos
 • 150 gram bloemsuiker
 • 25 gram aardappelbloem
 • wit van 3 eieren

Kokos macarons bakken

kokos macarons

 1. Oven voorverwarmen op 175 graden
 2. Klop het eiwit stijf.
 3. Meng de aardappelbloem, bloemsuiker en gemalen kokos onder mekaar.
 4. Roer het geklopte eiwit flink doorheen het bloem-mengsel.
 5. Vorm met dit koekjesdeeg kleine hoopjes op een beboterd bakblik of bakpapier (gebruik indien gewenst een spuitzak) en laat 12 tot 20 minuten bakken in de oven. De kokos macarons zijn klaar als ze knapperig zijn en u kan ze gerust langer laten bakken dan aangegeven.

Deel uw reactie op dit koekjes recept!

Comments

 1. Hoi,

  Je mag mijn foto toevoegen aan je site, hoor (graag met vermelding dan ja)… Ik vond het een heel makkelijk én vooral lekker recept. Zeker een aanrader! groetjes, Linda

 2. Chef Yvette says

  Dank je wel Linda, je prachtige foto is geplaatst op Macaron recept 🙂

Trackbacks

 1. […] van kindjesgroeprecepten nam ons super-makkelijk macaron recept, bakte deze heerlijke kokos macarons en nam bovenstaande prachtige […]

Speak Your Mind

*